Elev-PC

Alle elever hos oss må ha en bærbar datamaskin. Du eier din egen datamaskin, og elever som skal begynne på vg1 må selv skaffe seg en PC til skolestart.

Har du PC?
Har du ikke en datamaskin fra før kan du enten kjøpe deg ny gjennom en vanlig forhandler, eller bestille en rabattert maskin gjennom fylkeskommunens avtaler.

For skoleåret 2023/24:

Elever som fortsatt venter på en maskin de har bestilt, må fylle ut avbetalingsskjema og ta kontakt med elevpc@tffk.no.

Du finner all informasjon om elev-PC på fylkeskommunens nettside

Informasjon om installasjon av PC/ Mac for elever "BYOD- Bring Your Own Device" (PDF, 719 kB)
Hvordan laste ned og installere Capa-klient for å kunne laste ned spesialprogrammer.

Hvor finner jeg It -avdelingen?

Brukerveiledninger

Hvordan aktivere brukerkontoen min i FFK?

Innlogging FFK - nettverk (WIFI-navn: TFFK)

Legg til skrivere

Tjenester som kan benyttes til eksamen:

Informasjon om eksamen fra Alta vgs og FFK
Støtte til teknisk oppsett av maskinen (Udir)
Støtten beskriver hvordan fjern forfatternavn på PC, tastaturspråk, stavekontroll, lagre som PDF og bilde med mobilkamera.
Hvordan fjerneforfatter, lagre og lagre som PDF (PDF, 496 kB) (Brukerveiledning PC)

Hvordan fjerneforfatter, lagre og lagre som PDF (PDF, 759 kB) (Brukerveiledning Mac)