Studiespesialisering

Vil du oppnå generell studiekompetanse og ta høyere utdanning på universitet eller høyskole? Da kan studiespesialisering passe for deg. Du velger fordypning innen realfag eller språk, samfunnsfag og økonomi.

Hvorfor velge studiespesialisering?

Du lærer

Avhengig av dine fagvalg:

• matematikk og andre realfag
  • ledelse og økonomi
  • historie, politikk og psykologi
  • språk
  • andre teoretiske fag

Du bør være

• interessert i å arbeide med teoretiske fag
  • samarbeidsvillig, strukturert og selvdisiplinert
  • interessert i å skrive eller regne
  • interessert i kultur- og samfunnsforhold

Les mer om studiespesialisering på vilbli.no

Hvorfor velge Alta videregående skole?

Vi har fire parallelle klasser innen studiespesialiserende programområde på hvert trinn. Med så mange elever, har vi et et brett fagtilbud.

En stor andel av skolebyggene er nye, med stort auditorium, nye kjemi, biologi og fysikk rom - nye labrom.

Vi har ekskursjoner i lokalmiljøet, og hvert år prøver vi å legge inn ulike studieturer i fagene?

Elever på Vg1  deltar hvert år på FN rollespill.

Skolen er involvert i flere internasjonaliseringsprosjekt som elevene kan væra med på.

Søk skoleplass

Vi tilbyr følgende valgfrie programfag:

• Her setter skolen inn punktliste over sine valgfrie programfag

Fag- og timefordeling realfag

Fag- og timefordeling språk, samfunnsfag og økonomi

Veien videre

Med generell studiekompetanse kan du søke de fleste studier ved høyskoler og universiteter. Husk at noen studier kan ha spesielle opptakskrav. Dette bør du sjekke før du velger fag. Du finner søknadsfrister og krav på samordnaopptak.no.