Restaurant- og matfag

Dette utdanningsprogrammet gir yrkesfaglig opplæring. Vil du bli kokk, baker, konditor, slakter eller servitør? Disse - og en rekke andre yrker - kan du sikte deg mot etter å ha gått restaurant- og matfag. 

Hvorfor velge restaurant- og matfag? 

Du lærer

  • om kosthold, næringsmidler og ernæring
  • tilberedning og servering av mat
  • behandling av råvarer, mat og drikke
  • om mattradisjoner
  • om helsefremmende livsstil og hygiene

Du bør være 

  • praktisk anlagt og ha godt håndlag
  • kreativ og nøyaktig
  • serviceinnstilt

Les mer om restaurant- og matfag på vilbli.no

Fag- og timefordeling

Hvorfor velge Alta videregående skole? 

Vårt fokusområde: Tenk grønt, god kunnskap om bærekraftig utvikling, lokal og kortreist mat og drikke

 Vi har engasjerte og dyktige lærere, som vektlegger å gi elevene en naturlig overgang til videre opplæring.

  • Vi har et godt fagtilbud
  • Vi arbeider praktisk og bruker restaurant som undervisningsmetode i perioder av året.
  • Vi samarbeider godt med lokale matprodusenter og hotell- og restaurantbransjen.
  • Vi deltar på arrangementer og konkurranser 

 

 

 

Søk skoleplass

Veien videre

Yrkesfaglig opplæring fører fram til yrkeskompetanse (med eller uten fag- eller svennebrev). Etter fullført yrkesfaglig opplæring kan du gå ut i arbeid eller ta videre utdanning. Les mer på vilbli.no.

Til toppen