Musikk, dans og drama

Musikk, dans og drama passer for deg som har en spesiell interesse for musikk, dans eller dramafag og samtidig vil oppnå generell studiekompetanse. Etter å ha fullført dette utdanningsprogrammet kan du søke de fleste studier ved høyskoler og universiteter. Dersom du tar høyere utdanning, kan du blant annet bli danser, koregraf, sanger, musikkpedagog eller skuespiller.

Vi tilbyr fordypning innen

Hvorfor velge musikk, dans og drama?

Du lærer

Avhengig av dine fagvalg:

• musikkutøvelse, individuelt og i samspill
  • skuespillerteknikker, regi og teaterproduksjon
  • å videreutvikle dine kunstneriske ferdigheter
  • teoretiske fag

Du bør være

Avhengig av din fordypning:

• musikalsk og god til å synge eller spille et instrument
  • interessert i å spille roller og stå på en scene
  • innstilt på å øve mye, alene og sammen med andre, i og utenfor skoletiden
  • kreativ
    Inntil halvparten av elevene på Vg1 kan tas inn på grunnlag av opptaksprøve eller dokumenterte ferdigheter.

Les mer om musikk, dans og drama på vilbli.no

Hvorfor velge Alta videregående skole?

Hvorfor søke musikk, dans og drama på Alta vgs?

• Musikk og/eller drama og teater er viktig i livet ditt!
  • Du vil bli flinkere, - alene og sammen med andre
  • Du vil være med på spennende konserter og forestillinger

Du møter dyktige og inspirerende lærere i moderne lokaler.

I tillegg til musikk- og dramafagene får du generell studiekompetanse.

Programtilbud ved Alta videregående skole

Alta videregående skole gir tilbud om fordypning i programområdene musikk og drama på alle trinn. Elever som ønsker fordypning i dans, kan gå Vg1 med fordypning musikk eller drama i Alta og søke seg inn på Vg2 dans et annet sted.

Du som søker inntak på vg1 musikk må sende inn et eget tilleggsskjema med opplysninger om hvilke 3 instrumenter du ønsker undervisning på. (Hovedinstrument og to biinstrument) Skjemaet finner du når du logger deg på www.vigo.no som søker på programområdet MDD-Musikk

Søk skoleplass

Vi tilbyr følgende valgfrie programfag

• Her fyller skolene inn punktliste over sine programfag

Studiestruktur

Musikk, dans og drama har en struktur med flere årstimer og en litt annen rekkefølge på fellesfagene enn studiespesialiserende utdanningsløp. På musikk, dans og drama følger du en fast kombinasjon av fellesfag og felles programfag på alle årstrinn. På Vg2 og Vg3 kan du velge ett valgfritt programfag fra et av de andre studieforberedende programområdene hvis du ønsker det.

Fag- og timefordeling

Veien videre

Med generell studiekompetanse kan du søke de fleste studier ved høyskoler og universiteter. Husk at noen studier kan ha spesielle opptakskrav. Dette bør du sjekke før du velger fag. Du finner søknadsfrister og krav på samordnaopptak.no.