Språk

 

Musikk, dans og drama

Musikk, dans og drama passer for deg som vil ha generell studiekompetanse og samtidig har en spesiell interesse for musikk, dans eller dramafag. 

Musikklinja spiller i Alta kultursal 2012 - Klikk for stort bilde

Musikk, dans og drama er et studieforberedende programområde, så du som velger musikk, dans og drama må like å arbeide med tradisjonelle skolefag. I tillegg bør du spille et instrument, eller ha ferdigheter innen dans og drama før du begynner på dette programområdet.

Programfagene har kompetansemål med fokus på både samarbeid og utvikling av praktiske ferdigheter. Det blir ofte intense arbeidsperioder fram mot visninger, spilleprøver, konserter og forestillinger. Du må derfor være innstilt på å øve mye, alene og sammen med andre, både i og utenfor skoletiden.

Studiestruktur

Musikk, dans og drama har en struktur med flere årstimer og en litt annen rekkefølge på fellesfagene enn studiespesialiserende utdanningsløp. På musikk, dans og drama følger du en fast kombinasjon av fellesfag og felles programfag på alle årstrinn. På Vg2 og Vg3 kan du velge ett valgfritt programfag fra et av de andre studieforberedende programområdene hvis du ønsker det. Fullført og bestått 3-årig utdanning gir generell studiekompetanse.

 

Programtilbud ved Alta videregående skole

Alta videregående skole gir tilbud om fordypning i programområdene musikk og drama på alle trinn. Elever fra Finnmark som ønsker fordypning i dans, kan gå Vg1 med fordypning musikk eller drama i Alta og søke seg inn på Vg2 dans i Troms fylke.
Du som søker inntak på vg1 musikk må sende inn et eget tilleggsskjema med opplysninger om hvilke 3 instrumenter du ønsker undervisning på. Skjemaet finner du når du logger deg på www.vigo.no som søker på programområdet MDD-Musikk

Inntakskrav
Norsk grunnskole eller tilsvarende