Velkommen til første skoledag mandag 23. august!

Vi ønsker deg velkommen som elev ved Alta videregående skole skoleåret 2021-22. Her kommer litt informasjon om skolestart.

 Vi planlegger med felles oppstart for de ulike trinnene, jfr. planen nedenfor. Det er fortsatt fare for smitteutbrudd, så det kan bli endringer rett før skolestart. Følg derfor med på hjemmesiden vår www.alta.vgs.no. Vi oppdaterer den fortløpende.    

Vi har venteliste på mange linjer. Skoleplassen er avhengig av at du møter opp 1. skoledag. Dersom du ikke møter opp første skoledag, og heller ikke har gitt beskjed eller avtalt noe annet i forkant, vil du miste skoleplassen din!   

Alle skal møte opp etter planen nedenfor. Klasselister vil bli hengt opp som oppslag ved servicetorget (Fløy M/N), slik at du kan se hvilken klasse du skal gå i. Dersom du har spørsmål eller ønske å møte før, er det bare å ta kontakt med skolen. 

Disse klassene møter opp i auditoriet (N-AUD) etter følgende plan: 

Klokkeslett

Klasser

Kl. 08:30  

Vg1 Studiespesialisering 

Kl. 09:15 

Vg1 Idrett / Medier og kommunikasjon / Musikk, dans og drama 

Kl. 10:00  

Vg1 Salg, service og reiseliv / Helse og oppvekst / Restaurant og matfag / Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign /Forberedende kurs for minoritetsspråklige elever  

Kl. 10:45  

Vg1 Bygg og anleggsteknikk / Elektro og datateknologi / Teknologi- og industri/  Vg3 Yrkessjåfører  

Kl. 11:30 

Vg2 Studiespesialisering

Kl. 12:30 

Vg2 Helsearbeider / Barne- og ungdomsarbeider / Reiseliv /Kokk og servitør / Frisør / Vg3 Påbygning   

Kl. 13:00  

Vg2 Transport og logistikk / Kjøretøy / Industriteknologi/ Tømrer / Rørlegger / Betong og mur / Elenergi og ekom

 

Disse klassene møter opp i glassgata etter følgende plan:

Kl. 11:30 

Vg2 Idrett / Medier og kommunikasjon / Musikk, dans og drama. Kontaktlærer møter dere der og følger dere til klasserommet.   

 

Vg3 Studiespesialisering, idrett, medier/kommunikasjon, musikk/dans/drama møter kontaktlærer utenfor biblioteket etter plan for utlevering av bøker:

Kl. 08:30

Klasse 3REA, vg3 studiespesialisering. Kontaktlærer Vegar Einvik-Heitmann.  

Kl. 09:30

Klasse 3REB, vg3 studiespesialisering. Kontaktlærer Elin Horn.  

Kl. 10:30

Klasse 3SSA, vg3 studiespesialisering. Kontaktlærer Helle Frischknecht.

Kl. 12:00

Klasse 3SSB, vg3 studiespesialisering. Kontaktlærer Trude Gunnes.  

Kl. 13:00

Klasse 3IFA, vg3 idrett. Kontaktlærer Arni Huxley Olafsson.  

Kl. 14:00

Klasse 3MUS/3DRA, vg3 musikk og drama. Kontaktlærer Alf Bjørnar Eriksen.   

Kl. 14:30

Klasse 3MKA, vg3 medier og kommunikasjon. Kontaktlærer Torill Aase.   

 

Det kan komme endringer i oppmøteplanen, bl.a. som følge av situasjonen med koronasmitte. Dere finner oppdatert plan for oppmøte på skolens hjemmeside http://www.alta.vgs.no/Vi må alle vise ekstra hensyn og gjøre det vi kan for å forebygge smitte. Vi oppfordrer alle til å holde en meters avstand, ha god hånd- og hostehygiene og holde seg hjemme dersom man har influensasymptomer.  Skolen starter på grønt nivå i trafikklysmodellen

Elever som skal gå på vg1 studiespesialisering må velge hvilket matematikkløp de ønsker å følge (PDF, 123 kB).   

Hvor finner jeg informasjon om skoleruta, timeplan, skolebøker osv?   

På skolens hjemmeside https://alta.vgs.no/for-elever/ finner du det meste du trenger om skolehverdagen din, som reglement, informasjon om eksamen og vurdering, hvor du finner hjelp og rådgivning osv. Her finner du også elevhåndboka. Under lenken dokumenter på samme side finner du også informasjon om skolerute, skolebøker, ulike typer skjemaer, planer, kontrakter osv.   

Trenger du et sted å bo og vil søke elevhybel? 

Dersom du er borteboer og trenger et sted å bo, kan du søke om hybel på skolens elevboliger. 
Les mer om disse tilbudene på https://alta.vgs.no/for-elever/skolehverdag/elevhybel/.   

Elevboligene åpner for innflytting lørdag 21. august kl. 10:00. Alle borteboere og foresatte er velkomne til et velkomst- og informasjonsmøte på Alta videregående skole i 
skolens kantine lørdag 21. august kl. 14:00. Det blir enkel bevertning.   

Bærbar datamaskin 

Alle elever i de videregående skolene i Troms og Finnmark skal ha en bærbar datamaskin. Elever på vg1 og vg2 må skaffe seg datamaskinene selv. Du kan bruke den du har fra før, kjøpe gjennom vanlig forhandler, eller bestille rabattert datamaskin gjennom fylkeskommunens avtale. For deg som har valgt medier og kommunikasjon anbefaler vi at du velger en Mac-løsning. Dette fordi det er god arbeidskapasitet på Mac-maskinene og de er godt egnet til de arbeidsoppgavene vi jobber med på linjen. Dette er også bransjestandard i bedrifter som jobber innenfor dette fagfeltet. Elever som velger yrkesfaglig studieretning bør velge PC - ikke Mac. Elever på vg3 følger gammel ordning der de leier datamaskin av Troms og Finnmark fylkeskommune.   

Les mer om ordningen med datamaskiner for elever her: https://www.tffk.no/tjenester/skole-og-opplaring/elevtjenester/elev-pc/. Her finner du informasjon om hvordan du går frem for å bestille PC og Mac, modeller og betaling, tekniske spesifikasjoner og svar på vanlige spørsmål.  

Skoleskyss 

Dersom du bor mer enn 6 km fra skolen har du rett til skoleskyss. Du finner mer informasjon om og kan søke om det etter 1. august via https://snelandia.no/skoleskyss.  

Dersom det er noe du lurer på, kan du kontakte oss på telefon 78 96 45 00 eller e-post: alta.vgs@tffk.no 

Vi ønsker deg hjertelig velkommen som elev ved skolen! 

 

Med vennlig hilsen 

Inger Persen 

Rektor 

Til toppen