Velkommen til første skoledag mandag 22. august!

Vi ønsker deg velkommen som elev ved Alta videregående skole skoleåret 2022-23!   Her kommer litt informasjon om skolestart.

Vi planlegger felles oppstart for de ulike trinnene, jfr. planen nedenfor. Da det fortsatt er en del usikkerhet knyttet til koronasmitte, tar vi forbehold om at det kan det komme endringer. Følg derfor med på hjemmesiden vår www.alta.vgs.no. Vi oppdaterer den fortløpende.    

Vi har venteliste på flere linjer. Skoleplassen er avhengig av at du møter opp 1. skoledag. Dersom du ikke har anledning til å møte opp første skoledag, men ønsker å beholde skoleplassen din, må du gi beskjed om dette på forhånd. Hvis ikke vil du miste skoleplassen din.    

Alle skal møte opp etter planen nedenfor. Klasselister vil bli hengt opp som oppslag ved Servicetorget, slik at du kan se hvilken klasse du skal gå i. Dersom du har spørsmål, er det bare å ta kontakt med skolen. Alle møter opp i auditoriet første skoledag. Du går inn den nye hovedinngangen (der det står Alta videregående skole over døra med store bokstaver) og tar til høyre. (Fløy M/N).

Plan for oppmøte

De ulike programområdene skal møte opp i auditoriet (N-AUD) etter følgende plan:  

Klokkeslett

Klasser

Kl. 08:30  

Vg1, Vg2 og Vg3 medier og kommunikasjon, musikk, idrett og påbygning 

Kl. 09:15 

Vg1, Vg2 og Vg3 TIF, bygg- og elektro. Yrkessjåfører, transportfag, industriteknologi, kjøretøy, tømrer, betong, rørfag, elteknikk 

Kl. 10:00  

Vg1 og Vg2 studiespesialisering, ASP 

Kl. 10:45  

Vg1 og Vg2 helse og oppvekst, restaurant og matfag, salg, service og reiseliv, frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign, innføringsklasse minoritetsspråklige 

Kl. 11:30 

Vg3 studiespesialisering 

 

Elever som skal gå på vg1 studiespesialisering må velge hvilket matematikkløp de ønsker å følge (PDF, 123 kB).   

Hvor finner jeg informasjon om skoleruta, timeplan, skolebøker osv?   

På skolens hjemmeside https://alta.vgs.no/for-elever/ finner du det meste du trenger om skolehverdagen din, som reglement, informasjon om eksamen og vurdering, hvor du finner hjelp og rådgivning osv. Her finner du også elevhåndboka. Under lenken dokumenter på samme side finner du også informasjon om skolerute, skolebøker, ulike typer skjemaer, planer, kontrakter osv.   

Trenger du et sted å bo og vil søke elevhybel? 

Dersom du er borteboer og trenger et sted å bo, kan du søke om hybel på skolens elevboliger. 
Les mer om disse tilbudene på https://alta.vgs.no/for-elever/skolehverdag/elevhybel/.   

Elevboligene åpner for innflytting lørdag 20. august kl. 10:00. Noen av skolens rådgivere vil være til stede i skolens kantine fra kl.12 for å møte borteboende elever og deres foresatte, svare på spørsmål, gi informasjon om skolehverdagen, klasseliste, kontaktlærer med mer. Da vil det også være mulig å få omvisning på skolen. Ellers inviteres alle borteboere og foresatte til et velkomst- og informasjonsmøte i skolens kantine kl. 14:00 samme dag. Det blir enkel bevertning.  .   

Bærbar datamaskin 

Alle elever i de videregående skolene i Troms og Finnmark må ha en bærbar datamaskin. Du må skaffe deg datamaskinene selv. Du kan bruke den du har fra før, kjøpe gjennom vanlig forhandler, eller bestille rabattert datamaskin gjennom fylkeskommunens avtale. For deg som har valgt medier og kommunikasjon anbefaler vi at du velger en Mac-løsning. Dette fordi det er god arbeidskapasitet på Mac-maskinene og de er godt egnet til de arbeidsoppgavene vi jobber med på linjen. Dette er også bransjestandard i bedrifter som jobber innenfor dette fagfeltet. Elever som velger yrkesfaglig studieretninger bør velge PC - ikke Mac. 

Les mer om ordningen med datamaskiner for elever  på tffk: https://www.tffk.no/tjenester/skole-og-opplaring/elevtjenester/elev-pc/. Her finner du informasjon om hvordan du går frem for å bestille PC og Mac, modeller og betaling, tekniske spesifikasjoner og svar på vanlige spørsmål.  

Skoleskyss 

Dersom du bor mer enn 6 km fra skolen har du rett til skoleskyss. Du finner mer informasjon om og kan søke om det etter 1. august via snelandia: https://snelandia.no/skoleskyss.  

Dersom det er noe du lurer på, kan du kontakte oss på telefon 78 96 45 00 eller e-post: alta.vgs@tffk.no 

Vi ønsker deg hjertelig velkommen som elev ved skolen! 

 

Med vennlig hilsen 

Inger Persen 

Rektor 

Til toppen