Velkommen til første skoledag mandag 21. august!

Vi ønsker deg velkommen som elev ved Alta videregående skole skoleåret 2023-24!   Det er sendt ut en SMS fra skolen fredag 11. august med lenke til denne informasjonen om skolestart. Borteboere er velkommen til skolen allerede lørdag og søndag for omvisning og bli kjent.

Alle skal møte opp etter planen nedenfor. Klasselister vil bli hengt opp som oppslag ved Servicetorget, slik at du kan se hvilken klasse du skal gå i. Dersom du har spørsmål, er det bare å ta kontakt med skolen. Alle møter opp i NAUD (auditoriet) første skoledag. Du går inn den nye hovedinngangen (der det står Alta videregående skole over døra med store bokstaver) og tar til høyre.

Plan for oppmøte

De ulike programområdene skal møte opp i auditoriet (N-AUD) etter følgende plan:  

Klokkeslett

Programområder

Kl. 08:30  

Alle vg1 yrkesfag.

Kl. 09:15 

Vg1, vg2 og vg3 idrett, medier og kommunikasjon, musikk dans og drama, samt vg 3 påbygning, ASP og innføringsklassene for minoritetsspråklige.

Kl. 10:00  

Alle vg2 yrkesfag samt vg3 yrkessjåfør.

Kl. 10:45  

Vg1, vg2 og vg3 studiespesialisering.

 

Vi har venteliste på flere linjer. Skoleplassen er avhengig av at du møter opp 1. skoledag. Dersom du ikke har anledning til å møte opp første skoledag, men ønsker å beholde skoleplassen din, må du gi beskjed om dette på forhånd. Hvis ikke vil du miste skoleplassen din.

Dersom du skal gå på vg1 studiespesialisering må du velge hvilket matematikkløp du ønsker å følge. 

Hvor finner jeg informasjon om skoleruta, timeplan, skolebøker osv?   

På skolens hjemmeside  finner du det du trenger om skolehverdagen din. Det meste har vi samlet i elevhåndboka som for eksempel reglement, informasjon om eksamen og vurdering, hvor du finner hjelp og rådgivning osv.  

Trenger du et sted å bo og vil søke elevhybel? 

Dersom du er borteboer og trenger et sted å bo, kan du søke om hybel på skolens elevboliger. 
Les mer om disse tilbudene på https://alta.vgs.no/for-elever/skolehverdag/elevhybel/.   

Elevboligene åpner for innflytting lørdag 19. august kl. 10:00. Noen av skolens rådgivere og avdelingsledere vil være til stede i skolens kantine fra kl.11 – 14 samme dag for å møte borteboende elever og deres foresatte, svare på spørsmål, gi informasjon om skolehverdagen, klasseliste, kontaktlærer med mer. Da vil det også være mulig å få omvisning på skolen. Søndag fra kl 18:00 - 20:00 er du velkommen til pizza, bordtennis og brettspill på skolebiblioteket.

Bærbar datamaskin 

Alle elever i de videregående skolene i Troms og Finnmark skal ha en bærbar datamaskin. Du må skaffe deg datamaskinene selv. Du kan bruke den du har fra før (se alternativ 1), kjøpe gjennom vanlig forhandler, eller bestille rabattert datamaskin gjennom fylkeskommunens avtale. For deg som har valgt medier og kommunikasjon anbefaler vi at du velger en Mac-løsning. Vi anbefaler å velge PC i stedet for MAC for de som skal gå på en yrkesfaglige studieretninger

Bestillinger gjøres i perioden 01.08 – 31.10.23. Vi anbefaler at du bestiller datamaskin snarest mulig da det ofte er lang leveringstid. Les mer om ordningen med datamaskiner for elever her: https://www.tffk.no/tjenester/skole-og-opplaring/elevtjenester/elev-pc/. Her finner du informasjon om hvordan du går frem for å bestille PC og Mac, modeller og betaling, tekniske spesifikasjoner og svar på vanlige spørsmål. 

Skoleskyss 

Dersom du bor mer enn 6 km fra skolen, har du rett til skoleskyss. Du finner mer informasjon om og kan søke om det via https://skoleskyss.snelandia.no/.  For å unngå å måtte betale for transport selv må du søke innen 4. september 2023.

Dersom det er noe du lurer på, kan du kontakte oss på telefon 78 96 45 00 eller e-post: alta.vgs@tffk.no 

Vi ønsker deg hjertelig velkommen som elev ved skolen! 

 

Med vennlig hilsen 

Inger Persen 

Rektor