Program for samisk læringsfestival

Vi feirer Samefolkets dag med en hel uke under temaet «Ung same i ny tid». Hva betyr samisk språk, kultur og identitet for unge i dag?

Bilde av elever med samisk klesdrakt og logo til festivalen - Klikk for stort bildeProgram for samisk læringsfestival Samisk solsymbol av Nils-Aslak Valkeapää

Programmet består av både workshop, konkurranser, teater, film, kurs og forelesninger. Vi avslutter med feiring av Samefolkets dag 6. februar. Vi ønsker å synliggjøre mangfoldet i samisk kultur så vi oppfordrer alle som har kofte eller andre klær/smykker o.l. med samisk uttrykk til å ha dette på under feiringen. Det blir kofte catwalk i glassgata. Det vil også bli innslag av joik og trommer medelever fra musikklinja. 

Det blir satt opp en storlavvo med plass til 25-30 personer på baksiden av skolen. Her er det muligheter for sosiale aktiviteter klassen, lassokasting, m.m.

PS Elever som deltar på ulike undervisningsopplegg denne uka skal ikke ha fravær. Aktiviteten registreres som annen undervisning. Detaljert se vedlagt program.

Program (PDF, 2 MB)

Ha en flott læringsfestival alle sammen!

Inger Berit Persen, Rektor

Til toppen