Digital universitetsturne for elever på Vg3 Studieforberedende

Onsdag 20. januar får elever på Vg3 SF møte studenter fra landets universiteter digitalt. Arrangementet varer fra kl 0830 til 1100.

Klikk for stort bilde

Ordinære timer du har, får du ikke fravær for. timene skal merkes med annen undervisning.

Hvordan logger jeg meg inn?

Elevene går inn på www.digitalturne.no og logger seg inn med sin mobil. De skriver inn mobilnummer og navn også må de legge inn en kode som de får på sms. Telefonnummer benyttes til å identifisere brukere og vil følge aktiviteter de gjør inn på siden hele dagen. All data slettes samme dag i hht GDPR rutiner.

Program

Første sending er åpningspresentasjonen som er en live-sending der de får informasjon om:

• Film om «hva trenger fremtiden» som er intervjuer med 5 studenter innenfor ulike fagområder
  • Animasjonsfilm som handler om gradsstruktur, å orientere seg om studietilbudet og det er mange veier til mål
  • Hvilke muligheter finnes etter videregående skole
  • Studiestart – fadderuke
  • Studentskipnad
  • Lånekassen
  • Viktige frister

Etter det kommer det en lang filmrekke med pitch-videoer fra alle universitetene – deretter trykker elevene seg inn på logoen til det universitetet de ønsker å høre mer om.

Disse langpresentasjonene går 3 ganger med 10 min pause mellom hver. Det vil være mulig for elevene å klikke seg inn på for eksempel UiT og forlate møtet etter 5 minutter for så å klikke seg inn på et annet universitet(men da kommer de inn etter at presentasjon er startet). Det er viktig å holde styr på klokkeslettene langpresentasjonene begynner (dere har tidligere fått en oversikt over programmet for hver dag). Alle universitetene har live-sending med 1 eller 2 av sine studenter der en presenterer og den andre svarer på spørsmål.

Hvis elevene ønsker å stille spørsmål underveis i presentasjonen, benyttes den blå knappen. Hvis de trenger teknisk bistand, finner de info på under grønn knapp. Spørsmålene stilles anonymt og publiseres i chatten slik at alle ser svaret.

Hvilke nettsider?

Nettsiden fungerer i alle nettlesere utenom  internet explorer og siden alt fasiliteres via nettleseren brukes det veldig lite data, slik at hver enkel elev vil bruke ca samme datamengde som om de ser på en nettside.